Джо Байден

06.02.2024

Байден стурбований, що дії Трампа можуть заблокувати допомогу Україні в Сенаті

5 лютого 2024 року президент США Джо Байден висловив занепокоєння, що дії Дональда Трампа можуть поставити під загрозу прийняття Сенатом компромісної угоди, яка передбачає виділення додаткових коштів для України.

Трамп, колишній президент США, 5 лютого закликав республіканців у Сенаті не голосувати за цю угоду, стверджуючи, що вона містить "занадто багато витрат" і не робить нічого для вирішення проблем на кордоні США з Мексикою.

Байден, у свою чергу, підкреслив важливість допомоги Україні, заявивши, що "час не чекає" і що "ми не можемо дозволити Путіну перемогти". Він також закликав сенаторів обох партій "об'єднатися" і "підтримати Україну".

Наразі незрозуміло, чи буде мати заява Трампа значний вплив на голосування в Сенаті. Голосування очікується найближчими днями.

Експерти розділилися в думках щодо ймовірного впливу слів Трампа. Деякі вважають, що його заклики можуть змусити деяких республіканців відмовитися від підтримки угоди, що може призвести до її зриву. Інші ж вважають, що сенатори усвідомлюють важливість допомоги Україні і не піддадуться тиску з боку Трампа.

Ситуація динамічно розвивається, і нова інформація може з'явитися згодом.

Прапор України