28.12.2023

Британська розвідка проаналізувала знищення "Новочеркаська" в Криму

Британська розвідка заявила, що знищення російського десантного корабля "Новочеркаськ" матиме значний вплив на російські військові операції в Чорному морі.

У своєму звіті розвідка заявила, що корабель був одним із чотирьох десантних кораблів, які Росія використовувала для перевезення військ і техніки в Україну. Його знищення спричинить зменшення російського потенціалу для проведення десантних операцій.

Крім того, розвідка заявила, що знищення "Новочеркаська" може призвести до того, що Росія буде більш обережна у використанні своїх інших десантних кораблів. Це може ускладнити для Росії подальше проведення наступальних операцій в Україні.

Конкретні наслідки знищення "Новочеркаська":

1. Зменшення російського потенціалу для проведення десантних операцій. "Новочеркаськ" був одним із найбільших десантних кораблів у російському флоті. Його знищення зменшує кількість десантних кораблів, які Росія може використовувати для проведення операцій в Україні. Це може ускладнити для Росії висадку військ і техніки на узбережжі України.

2. Збільшення ризиків для російських десантних кораблів. Після знищення "Новочеркаська" інші російські десантні кораблі можуть бути більш уразливими для українських атак. Це може призвести до того, що Росія буде більш обережна у використанні своїх десантних кораблів, що може ускладнити для неї проведення наступальних операцій в Україні.

3. Зростання морального духу в Україні. Знищення "Новочеркаська" є значною перемогою для України. Це може підвищити моральний дух українських військ і послабити моральний дух російських військ.

У цілому, знищення "Новочеркаська" є серйозною поразкою для російських військових. Цей удар може мати значний вплив на російські операції в Чорному морі.