Дональд Туск: Не дозволю нікому в уряді будувати позицію на антиукраїнських настроях

13.01.2024

Заява прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска про те, що він не дозволить нікому в уряді будувати позицію на антиукраїнських настроях, є важливим сигналом підтримки України. Це також є чітким розмежуванням з попереднім урядом Польщі, який був звинувачений у тому, що він використовував антиукраїнську риторику для власних політичних цілей.

Туск заявив, що відносини Польщі з Україною є «особливими» і що «не може бути жодних сумнівів щодо нашої прихильності до України в її протистоянні з Росією». Він також закликав до єдності всередині Європейського Союзу щодо підтримки України.

Заява Туска була позитивно сприйнята в Україні. Президент України Володимир Зеленський подякував Туску за його підтримку і заявив, що вона є «свідченням міцної дружби між нашими народами».

Ця заява є важливим кроком у зміцненні відносин між Польщею та Україною. Вона також є сигналом того, що Польща залишається відданим союзником України в її боротьбі проти російської агресії.