ЗСУ виходять з Авдіївки

17.02.2024

ЗСУ організовано виходять з Авдіївки: що відомо на даний момент

17 лютого 2024 року - Українські Збройні Сили організовано вийшли з Авдіївки, міста на Донеччині, яке протягом 8 років перебувало під українським контролем. Це рішення було прийнято після того, як російські війська протягом кількох тижнів інтенсивно обстрілювали місто, що призвело до значних руйнувань та значних втрат серед мирного населення.

Причини виходу:

Оточення: Російським військам вдалося перерізати трасу "Донецьк-Костянтинівка", що була основним шляхом постачання для українських сил в Авдіївці.

Інтенсивні обстріли: Російські війська протягом кількох тижнів безперервно обстрілювали місто з артилерії, авіації та РСЗВ.

Збереження життів: Командування ЗСУ прийняло рішення про вихід з Авдіївки, щоб зберегти життя українських воїнів.

Наслідки:

Втрата контролю над містом: Авдіївка - це важливий стратегічний пункт, який протягом 8 років був форпостом української оборони на Донеччині.

Можливий наступ росіян: Існує ймовірність, що російські війська можуть спробувати розвинути наступ на інших ділянках фронту.

Гуманітарна криза: Вихід ЗСУ з Авдіївки може призвести до гуманітарної кризи, адже тисячі людей залишаться без доступу до їжі, води, медикаментів та інших життєво важливих ресурсів.

Прапор України