Буданов

28.01.2024

Кирило Буданов прокоментував падіння Іл-76 в росії

24 січня 2024 року в Бєлгородській області Росії впав і вибухнув російський військово-транспортний літак Іл-76. Російська сторона заявила, що літак збила Україна, і він нібито перевозив 65 українських військовополонених.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Україна не має інформації про те, хто був на борту літака, і чи дійсно він перевозив українських військовополонених. Він також зазначив, що Росія не показала жодних доказів того, що літак збили українські сили.

За словами Буданова, позиція Росії в цьому випадку зрозуміла - звинувачувати в усьому Україну. Однак він вказав, що є ряд незрозумілих факторів, які ставлять під сумнів версію Росії.

По-перше, Росія не показала поля, усипані трупами, як це зробила б, щоб максимально звинуватити Україну.

По-третє, Росія не пояснила, чому літак летів у небі над своєю територією без будь-якого супроводу.По-друге, Росія не надала жодних доказів того, що літак був збитий українською ракетою.

Буданов заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо падіння Іл-76.

Наразі ситуація з падінням Іл-76 залишається незрозумілою. Однак, ймовірно, що Росія використовує цей інцидент для пропагандистських цілей, щоб звинуватити Україну в злочинах проти мирного населення.

Прапор України