Хвороба X

16.01.2024

На Всесвітньому економічному форумі у Давосі 2024 року планують обговорити можливу пандемію від Хвороби Х

Форум світової економіки у Давосі, Швейцарія, планує обговорити можливу пандемію від Хвороби Х в 2024 році, яка, за прогнозами, може призвести до 20 разів більшої кількості смертей, ніж COVID-19. Цю інформацію оприлюднив веб-сайт Форуму, посилаючись на попередження Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Дискусія запланована на 17 січня і в неї візьмуть участь провідні експерти, такі як Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус, Керівник Центру здоров'я та медичного обслуговування Шям Бішен, а також представники інших видатних організацій та компаній.

Термін Хвороба Х використовується як гіпотетична назва для невідомого патогену, що може викликати епідемію чи пандемію, і "Х" вказує на "сюрприз", за словами Ентоні Фаучі, колишнього директора Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (НАІІЗ).

ВООЗ попереджає, що Хвороба Х може бути 20 разів смертоноснішою, ніж COVID-19.

Раніше організатори Форуму в Давосі оголосили про особисту участь Президента України Володимира Зеленського в одному з заходів 16 січня.