Російська ДРГ зазнала невдачі

04.02.2024

Російська ДРГ зазнала невдачі при спробі прорватися з боку Сумщини

3 лютого 2024 року українські військові успішно відбили атаку російської диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) на Сумщині. ДРГ, що налічувала близько 10 осіб, намагалася прорватися через український кордон, але була виявлена українськими захисниками.

Завдяки вмілим діям українських сил, ДРГ була відкинута назад за межі України. Бій тривав близько години, внаслідок чого жоден український військовий не постраждав.

На жаль, 27 січня в Хотінській громаді Сумської області, ймовірно, цією ж ДРГ, було вбито двох мирних жителів.

Ситуація на Сумщині залишається напруженою, але українські військові роблять все можливе, щоб захистити мирне населення.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв повідомив про цю подію у Facebook:

"Вчора, 3 лютого, о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійці одного з опорних пунктів помітили рух озброєної групи з десяти осіб. Українські захисники розпочали стрілецький бій та викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворог був відкинутий далеко за межі українського кордону."

Ця подія свідчить про те, що Росія продовжує використовувати диверсійні групи для тероризму мирного населення України. Українські військові готові до таких атак і дають їм відсіч.

Важливо пам'ятати про те, що війна в Україні триває, і ворог не здатен на чесні дії.

Ми повинні бути пильними і берегти себе.

Слава Україні!

Прапор України