09.01.2024

Чи має Україна шанс виграти війну в 2024 році: генерал Годжес назвав фактори

Він вважає, що Україна могла б перемогти у війні з Росією вже минулого року, але Захід не надав їй достатньої підтримки.

2024 рік може стати переломним у війні України проти Росії, якщо США та їхні союзники нададуть Україні необхідну підтримку.

Генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес, який раніше командував військами США в Європі, вважає, що 2024 рік може стати моментом істини у війні України проти Росії. Він зазначає, що це залежить від того, чи нададуть США та їхні союзники Україні необхідну підтримку.

Експерт зазначив, що Росія отримує безпілотники "Шахед" з Ірану, що свідчить про слабкість російської оборонної промисловості. Він вважає, що якщо Захід посилить санкції проти Росії, тиснутиме на Китай, щоб той припинив підтримку Росії, і перешкоджатиме постачанню боєприпасів із Північної Кореї, то Україна зможе перемогти у війні.

Годжес нагадав слова Володимира Зеленського, який казав, що Україна повинна покращити свою оборонну промисловість, щоб підвищити свої можливості.

"Хоча це треба було зробити вже 2014 року, після початку війни", — зауважив Бен Годжес.