Білл Гейтс розповів про загрози розвитку технології штучного інтелекту для людини

На думку Білла Гейтса, штучний інтелект за потенціалом цілком можна порівняти з ядерною зброєю. Відомий бізнесмен переконаний, що розвиток даної технології спалить не тільки допомогти людству, але і принести серйозні проблеми, повідомляє replyua.net.

Білл Гейтс вважає, що за своїм потенціалом штучний інтелект цілком можна порівняти з ядерною зброєю. В теорії розвиток цієї технології може не тільки принести величезну користь всьому людству, але і стати причиною ряду серйозних проблем. У цьому зв’язку бізнесмен вказав на необхідність розвивати технології з використанням штучного інтелекту в мирних сферах, таких як освіта чи медицина. Тут ШІ дійсно може принести реальну користь.

На думку Білла Гейтса, застосування штучного інтелекту в цих сферах допомогло б вивести на новий, більш високий рівень соціальні науки. Разом з тим, бізнесмен підкреслив, що виступає категорично проти того, щоб усіма перевагами технологій ІІ користувалися виключно технологічні гіганти. Він також зазначив, що сьогодні США вже практично втратили свій статус лідера у сфері розробки технологій ІІ. Більш того – вже через 10 років країні, можливо, доведеться приміряти роль наздоганяючого. Нагадаємо, що раніше Білл Гейтс назвав технології, які він вважає найбільш важливими.
Новини технологій

Від Новини