Експерти розповіли, як туристам пережити акліматизацію

Довгий переліт завжди стає великим стресом для організму, тому експерти радять туристам заздалегідь приготуватися до такої подорожі. Як передає replyua.net у першу чергу фахівці рекомендують за пару тижнів до подорожі почати змінювати режим дня, в залежності від того, куди ви поїдете.

Кожен день потрібно зрушувати відходження до сну вперед або назад. Також експерти рекомендують визначитися з квитками на літак. Якщо ви летите з сходу на захід, швидше акліматизуватися вам допоможуть ранкові рейси. Якщо ваша подорож проходить з заходу на схід, треба обирати вечірні рейси. Під час перельоту обов’язково пийте багато води. Під час зльоту і посадки ні в якому разі не спите. Якщо між країною, куди ви летите, і вашим конкретному місцем проживання дуже велику відстань, акліматизація може бути досить серйозною. Якщо ви на відпочинку в перші дні відчуваєте себе не дуже добре, уникайте так званого постільного режиму.

За словами експертів, набагато простіше пережити акліматизацію, якщо довго перебувати на свіжому повітрі і навіть відправлятися на екскурсії. Якщо ви приїхали в жарку екзотичну країну, намагайтеся не вживати дуже холодні напої і страви місцевої кухні – в перші дні організм повинен адаптуватися.