Лукашенко запровадив кримінальне покарання за використання української патріотичної символіки

Голова Республіки Білорусь Олександр Лукашенко підписав закон, що передбачає зміни до Кримінального кодексу країни, в якому, крім усього іншого, передбачається введення кримінальної відповідальності характеру за демонстрацію на території країни символіки українських націоналістів, пише replyua.net.

«Закон в рамках протидії деяким видам загроз громадській безпеці, які є актуальними на сучасному етапі, передбачає встановлення кримінальної відповідальності за умисні дії з реабілітації нацизму нарівні з розпалюванням расової або іншої соціальної ворожнечі», – йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті президента Білорусі.

Тим часом, інтернет-видання «Прессинформ» повідомляє, що узгоджені Лукашенко поправки ще півроку тому були розглянуті в першому читанні. На той час мова йшла про кримінальну відповідальність за зберігання або придбання у цілях розповсюдження нацистської, екстремістської і терористичної символіки та атрибутики. За подібні дії можна буде отримати до п’яти років позбавлення волі, а також за умисні дії з реабілітації нацизму, зокрема з використанням мережі інтернет.
Політична ситуація в світі