Найпопулярніші міста Європи чекає нестерпне існування через туристів

Експерти Всесвітньої туристичної організації ООН заявили, що скоро в популярних містах Європи і всього світу проживання стане неможливим із-за напливу туристів. Як передає replyua.net експерти заявили, що за 20 років глобальний туристичний потік збільшився в півтора рази і зараз він досягає 1,4 млрд туристів в рік.

Ця тенденція буде продовжуватися в найближче десятиліття, і в 2030 році туристичний потік досягне 1,7 мільярдів чоловік. Найбільша навантаження зараз лягає на країни Європи. Щороку туристичний потік в європейські країни збільшується не менше, ніж на 6%. Незважаючи на те, що в більшості європейських країн стрімко розвивається інфраструктура, вже у 2030 році багато міст зіткнуться з величезними проблемами. За оцінками експертів, найбільш важкі наслідки перебування туристів відчують на собі такі міста, як Стокгольм, Прага, Париж, Барселона і Амстердам.

Втім, деякі міста і країни все-таки навчилися справлятися з величезним потоком туристів. Наприклад, туристична Італія, незважаючи на збільшення числа туристів, не зазнає великих проблем через 10 років. Те ж саме стосується туристичних міст США, Канади і деяких інших держав.

Раніше в Грузії розповіли про акції для залучення туристів.
Цікаві розваги та туризм

Від Новини