Печерський райсуд прийняв гучне рішення по колишньому міністру часів Януковича

Столичний Печерський районний суд прийняв рішення про заочний арешт Віталія Захарченка – глави Міністерства внутрішніх справ у часи президента Віктора Януковича, місцезнаходження якого працівникам слідчих органів на сьогоднішній день невідомо. Як передає replyua.net про це повідомляє видання theБабель пославшись на рішення суду. Зокрема, відомо, що вердикт у справі Захарченко винесли 15 серпня. Більш того, за клопотанням Генеральної прокуратури України було прийнято рішення вибрати колишньому чиновнику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Захист Захарченко вже встигла подати апеляцію на це рішення.

Тим часом співробітники прокуратури повідомили, що вердикт відноситься до перевищення влади і службових повноважень у період подій на Майдані. У матеріалах справи сказано, що Захарченко перешкоджав проведенню акцій, що і стало причиною масових жертв серед мітингувальників 18-20 лютого 2014 року. Раніше ЗМІ повідомляли, що з’являлася екс-міністра підозрюють у відмиванні 10 млрд грн за Смартбанка, який був ліквідований три роки тому.
Київські новини

Інші новини  На Прикарпатті вбивцю 9-річної дівчинки засудили до довічного позбавлення волі