Світ не переживе його другого терміну: у мережі обговорюють скандал з Трампом на саміті «Великої сімки»

У властивій йому манері глава Білого дому Дональд Трамп в суботу увечері, 24 серпня, у ході вечері затіяв конфлікт зі своїми колегами з G7 після того, як почалось обговорення питання повернення РФ в «Велику сімку», передає replyua.net з посиланням на західні ЗМІ. За даними джерел, американський лідер всіляко намагався переконати партнерів у тому, що Росію потрібно повернути в G7. Втім, про підтримку його ідеї заявив глава уряду Італії Джузеппе Конте, японський прем’єр Сіндзо Абе зберігав нейтралітет.
Не стали підтримувати ініціативу Трампа британський прем’єр Борис Джонсон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем’єр Канади Джастін Трюдо, президент Франції Еммануель Макрон і голова Європейської ради Дональд Туск.

«На цьому моменті ситуація почала загострюватися, якщо не сказати більше. Велика частина лідерів наполягали на тому, що G7 повинна залишатися співтовариством ліберальних демократій. У зв’язку з цим вони сказали Трампу, що не можна дозволити повернутися президенту Путіну, який не відповідає цьому», – зазначає джерело. Відзначимо, що в мережі цей пост активно прокоментували користувачі.
Політична ситуація в світі

Інші новини  У Львові затримано посадовця ПТУ, який вимагав з підлеглих гроші за незвільнення з роботи