В Інституті раку поспішили спростувати інформацію про «відкати» на тендерах

Співробітники Національного інституту раку стверджують, що правоохоронці надали неправдиву інформацію, повідомивши про знайдених в установі схеми «відкатів» за перемогу в тендері. Як пише replyua.net про це йдеться в повідомленні на сайті НДР. Зокрема, в Інституті пояснили, що це формулювання не відповідає реаліям кримінального провадження.

«Відповідно до тексту статті 62 Конституції України, особа прийнято вважати невинним у вчиненні злочину і не може бути піддане кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і не встановлено обвинувальним вироком суду», – розповіли в НДР.

Більш того, в Інституті підтвердили факт обшуків приміщень відомства, що відбулися 16 серпня в рамках проведення кримінального провадження з приводу можливих зловживань службовим становищем головним лікарем, його заступниками та іншими посадовими особами під час закупівлі та розподілу медичних препаратів для лікування онкохворих.
Київські новини