Вчені передбачили найпотужніше виверження вулкана

Співробітники Геологічної служби США впевнені, що зовсім скоро на Гаваях відбудеться катастрофічне виверження вулкана Кілауеа. Як передає replyua.net співробітники служби розповіли, що у зовнішній частині кратера вулкана зібрався величезний обсяг води, яка стікає туди з тріщин в скелях.

Вчені уважно вивчили вулкан і виявили в кратері три великі водойми, які найближчим часом з’єднаються у велике озеро. Цей вулкан вивергається досить часто, і коли відбудеться наступне виверження, розпечена магма перетворить всю воду в пар, і за цим послідує потужний вибух.

Нагадаємо, що останній раз вивергався вулкан Кілауеа в поточному році, навесні. Виверження було настільки сильним, що в околицях випали “опади у вигляді чорного попелу. В результаті місцеві пляжі повністю почорніли. Активність Кілауеа призвела до утворення великого пляжу з чорним вулканічним піском. За словами місцевої влади, найближчим часом багато туристів захочуть відвідати це місце, і воно стане дуже популярним туристичним об’єктом на Гаваях.
Наукові новини