Кличко поки не отримав повідомлення від Кабміну, але вже «передав привіт» на Банкову

Як передає replyua.net мер Києва Кличко у відповідь на рішення уряду Гончарука про звільнення його з посади голови КМДА заявив, що Кабмін зробив крок до двовладдя в Києві, що обернеться величезною проблемою для столиці. Кличко додав, що він за крісло не тримається, а от за майбутнє киян переживає, тому, як тільки отримає офіційне повідомлення в законний спосіб буде захищати права мешканців столиці.

Коментуючи інформацію, політолог Олексій Голобуцький зазначив, що кандидатури нового керівника КМДА поки немає. Проте голови депутатських фракцій Київради вже звернулися до Володимира Зеленського з закликом призначити знову Віталія Кличка на посаду голови КМДА. Нова влада, як і досвідчені політики, прекрасно розуміє, наскільки потужним ресурсом є контроль столиці, навіть частковий. Тому і вперто наполягає на розподілі посад всупереч закону – щоб мати хоч «половину Києва».

Голобуцький пояснює, справа в тому, що це – не індульгенція, що вже довели сотні тисяч киян наприкінці 2013-го року, у часи номінального правління маріонетки владної монополії Януковича – Попова, також призначеного всупереч вибору жителів столиці. Питання в тому, як швидко критична маса киян вирішить, що це наступ не на Кличка, а на їх громадянські права і свободи. Як швидко Україна почне сприймати спробу взяти під контроль владну монополію в столиці, як заявку на повернення в Україну авторитаризму. Читайте також – Зеленський з порушенням закону ветував закон про Пласті.
Київські новини

Від Новини