Заробіток «ОПЗЖ»-нардепа Киви з жомової ями конфіскували у дохід держбюджету

Вищий антикорупційний суд стягнув з народного депутата з фракції «ОПЗЖ» Іллі Киви 1,2 млн гривень, які він нібито заробив на оренді жомової ями.

Про це повідомили у пресслужбах ВАКС та САП.

Заробіток «ОПЗЖ»-нардепа Киви з жомової ями конфіскували у дохід держбюджету

Як сповіщалося, в травні Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулась до Вищого антикорупційного суду з позовом щодо стягнення з нардепа від “ОПЗЖ” Іллі Киви 1,2 млн гривень, які він начебто заробив на передачі в оренду своєї жомової ями. ВАКС задовольнив вимоги прокурорів.

“Сьогодні, 13 серпня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду повністю задовольнила позовні вимоги прокурора САП та стягнула з народного депутата України 9 скликання в дохід Державного бюджету України необгрунтований дохід, а саме кошти в розмірі 1 252 236 гривень”, — йдеться в повідомленні.

Рішення суду може бути оскаржене упродовж 30 днів.

Як відомо, у листопаді 2019 року набув чинності Закон №263-IX, згідно з положеннями якого запроваджено новелу – інститут визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави, так звана цивільна конфіскація. Позов щодо жомової ями Киви був першим позовом про цивільну конфіскацію.