Слідчими Сумського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Сумської окружної прокуратури повідомлено про підозру 27-річному чоловікові та 32-річній жінці за фактом умисного вбивства, катування та зґвалтування потерпілого (п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 127 КК України).

За даними слідства, події відбувались ще у 2019 році. На фермерському господарстві, що розташоване на околиці с. Кам’яне Сумського району, наймані працівники будували стійло для тварин.

На Сумщині двом особам повідомили про підозру в катуванні, зґвалтуванні та вбивстві чоловіка

Після того, як робота була завершена, працівники влаштували застілля. Під час розпиття спиртних напоїв між двома з них виник конфлікт через оплату праці.

Після цього чоловік та жінка близько п’яти годин утримували потерпілого, сокирою та лопатою наносили йому удари, а також ґвалтували дерев’яною палицею. Від отриманих травм 52-річний потерпілий помер. Його труп заховали на території фермерського господарства і лише 9 березня 2020 року тіло людини випадково виявили.

З того часу тривали оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення обставин події. За результатом слідства вдалось зібрати докази щодо причетності до злочину раніше судимого чоловіка та його спільниці, яка потрапляє в поле зору правоохоронців вперше.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. За скоєне їм загрожує довічне позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Події та кримінал