У Тернополі відбулося міжконфесійне водосвяття

Міжконфесійний молебень та освячення води відбулися на набережній Тернопільського ставу. Так у місті відзначили 1034 річницю Хрещення Київської Русі. Священники греко-католицької та православної церков України разом з присутніми молилися за мир в Україні. Після молебню, люди могли набрати свяченої води.

Міжконфесійну молебень очолив митрополит Тернопільсько-Зборівський Української греко-католицької церкви Василь Семенюк.

“Ми сьогодні традиційно зібралися тут, може не в такій кількості, бо такі часи, щоб прославити, щоб помолитись до святого Володимира. Помолилися за мир, за спокій і Боже благословення для України”, – каже Василь Семенюк.

Міжконфесійний молебень. Фото: Тарас Бурак/Суспільне

Після молебню люди пили освячену воду та вмивалися нею. Тернополянка Марія каже, на молебень з нагоди річниці Хрещення Київської Русі приходить щороку.

“Свята вода, яка дає нам здоров’я, наснаги і віру в те, що наш український народ переможе”, – каже Марія.

Марія. Фото: Тарас Бурак/Суспільне

“Вода священна – це для нас глибоко моральне питання, питання віри. Це традиції наших пращурів, це наші сучасні традиції, це те, що допомагає нам жити, проживати кожен день”, – каже Сергій Губарев.

Сергій Губарев. Фото: Тарас Бурак/Суспільне

День Хрещення Київської Русі відзначають в Україні згідно з указом президента від 2008-го року. Про це розповів начальник обласного управління етнополітики Ігор Кульчицький.

“В цей день, коли охрестилася Русь-Україна, ми зробили свій не тільки духовний, а й цивілізаційний вибір. Ми є цивілізаційною частиною великого християнського світу і великої вільної Європи”, – каже Кульчицький.

Ігор Кульчицький. Фото: Тарас Бурак/Суспільне