Ніжки курчат Ніжки курчат

Ноги курчат-бройлерів є цінним джерелом колагену

/ Наука / Середа, 27 грудня 2017 14:26

Використання на птахопереробних підприємствах побічних продуктів від переробки птиці, які не несуть ризику для здоров’я людини й тварин, є доцільним і перспективним.

Науковці Інституту продовольчих ресурсів НААН встановили, що до переліку перспективної до використання доцільно було б віднести спеціальну сировину з птиці, яка завдяки своєму унікальному біохімічному складу, може бути успішно використана як ферментні препарати для лікувальних засобів.

Наприклад, на основі використання курячої жовчі, а також слизової оболонки і покривного епітелію м’язового відділу шлунку птиці розроблено медичні препарати для лікування захворювань печінки і жовчовивідних шляхів.

Одним із найбільше запитуваних видів малоцінної сировини, отриманої за переробки птиці, є її ноги як джерело тваринного колагену з досить високим умістом хрому, кальцію, цинку, кремнію та засвоюваністю до 89,3%, що є одним із найважливіших моментів у харчуванні споживачів із захворюванням кісткової системи.

Ноги курчат-бройлерів є вагомим джерелом колагену (до 7,08 %), який містить 0,88% оксипроліну.

Колаген з ніг птиці має високу емульгувальну й гелеутворювальну здатність,а отже, може бути використаний як структуроутворювач у розробці харчових продуктів на його основі.

Також ноги та лапи курчат-бройлерів мають великий попит на зовнішньому ринку, особливо в Китаї.

Теги новини:

Add comment

Поділитись новиною з друзями:

Security code
Refresh

Авторизація на порталі

Авторизувавшись на порталі, ви матимете змогу самостійно добаляти новини та залишати коментарі

Реєстрація

Please publish modules in offcanvas position.